16.3.14

"Carcanhois" - Cooperacão entre Portugal e Andorra

Amb l’objectiu d’explicar el projecte d’obertura econòmica i establir contactes empresarials entre representants d’Andorra i Portugal, l’executiu ha impulsat juntament amb l’Agència per a la Inversió i el Comerç Exterior de Portugal una missió comercial a aquest país que tindrà lloc el 13 de maig, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. Per tirar endavant aquesta missió ja hi ha hagut un treball previ en què s’han establert contactes que han servit per poder concloure aquesta missió, en la qual ja hi ha una desena d’empresaris del país interessats a participar, segons el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.
Aprofitant la celebració del clúster d’ehealth, es va fer una presentació als empresaris d’aquesta missió, que es pretén que sigui “molt pràctica”, tal com assenyala Missé, que afegeix que un dels punts forts seran les trobades entre empresaris que ja estaran concertades per endavant, amb la intenció que els contactes que hi pugui haver siguin “profitosos”. És per això que es tancaran les reunions en funció de les necessitats que exposin els mateixos empresaris.
En els contactes previs que s’han dut a terme hi ha hagut molt d’interès dels empresaris portuguesos. Entre els sectors que estarien interessats a establir negocis a Andorra hi ha, segons assenyala Missé, el de les noves tecnologies i l’hoteler, especialment perquè veuen Andorra com un punt per iniciar la seva expansió cap a França. És a dir, veuen Andorra com una porta per fer associacions amb empreses andorranes que ja tenen “un peu a França”. Però, segons assenyala Missé, “l’eix fonamental” d’aquesta missió és poder facilitar que empreses andorranes puguin expandir-se cap a Portugal, ja que hi ha empresaris del país que han mostrat interès per iniciar l’activitat en aquest país.
Aquesta és una més de les missions que des de l’executiu es volen dur a terme, ja que hi ha la intenció d’impulsar-ne d’altres al llarg d’aquest any, i de les que ja s’han materialitzat (Rússia, Emirats Àrabs i França), Missé exposa que hi ha hagut un retorn positiu dels empresaris, ja que s’han produït contactes positius.
La delegació governamental i empresarial andorrana estarà encapçalada pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica.
60 participants al clúster d’‘ehealth’, on es presenten projectes de país
El primer clúster d’ehealth organitzat per la iniciativa Actua es va celebrar dimarts amb la presència de més de 60 participants. Es tracta d’una proposta que sorgeix arran de la demanda dels membres dels clústers d’innovació i de salut i benestar per generar sinergies de treball entre els dos grups. Durant la jornada es va presentar l’empresa myBeweeg, que va ser presentada per Marc Camp i Rupert Fornell. Aquesta empresa està desenvolupant una xarxa social que lliga l’esport i la salut en un mateix producte. Es tracta de joves emprenedors que han estudiat a la Universitat d’Andorra.
Durant la jornada hi va haver diferents presentacions a càrrec d’empresaris i emprenedors francesos, especialment de l’Arieja, que van exposar diferents projectes que exemplifiquen la barreja entre el sector de la salut i les noves tecnologies.
La sessió va finalitzar amb una ponència de l’enginyer Jordi Celades, d’Andorra Telecom. Celades va presentar el projecte d’ubicar sensors a la llar d’una persona gran a la Massana i facilitar un geolocalitzador a aquesta persona. El projecte, desenvolupat en col·laboració amb el Comú de la Massana en el marc de la iniciativa Actua, permet extreure conclusions i generar pautes d’actuació en cas que el col·lectiu mèdic hagi d’intervenir si es requereix assistència mèdica, basant-se en la informació dels sensors.
Bon Dia - Andorra

Aucun commentaire: