23.3.11

Ciclismo - Volta à Catalunha - Andorra

LA VUELTA, TOUR, VOLTA A CATALUNHA FAZ HOJE ETAPA EM ANDORRA.

El letó Gatis Smukulis es presentarà amb el mallot de líder de la Volta a Catalunya. El coll dPal, a Vallnord, serà el final de la tercera etapa, la que està considerada com la reina de l’edició centenària de la ronda.

Avui la cursa transcorria entre Santa Coloma de Farners i Banyoles, amb un recorregut de 169,3 quilòmetres. Només de començar es va produir una escapada, que va ser neutralitzada a 25 quilòmetres de la meta. La pluja va acompanyar els ciclistes en alguns trams del traçat i tot es va decidir a l’esprint. Els velocistes van agafar posicions a l’arribada a Banyoles i el més ràpid va ser l’italià Alessandro Petacchi, de l’equip Lampre ISD, amb l’espanyol José Joaquín Rojas com a segon i el portuguès Manuel Cardoso tercer. Es va haver d’utilitzar la foto d’arribada per conèixer el guanyador. Van acabar amb un temps de 4.11.08 hores.
La general segueix comandada per Smukulis (HTC Highroad), vencedor en la primera etapa, amb un crono de 8.19.28. El segueixen la majoria de corredors a 28 segons. Demà es disputa la tercera etapa, entre la Vall d’en Bas i Pal, de 183,9 quilòmetres. Serà un dia per als escaladors, amb tres ports de primera categoria i la meta, que és de categoria especial.