15.6.11

ACIDENTE EM ANDORRA: 5 MORTOS E UM FERIDO GRAVE

Cinc morts i un ferit molt greu en l'accident d'un helicòpter d'Heliand a l'estany de Juclar

Un helicòpter de l'empresa Heliand ha patit un accident a l'estany de Juclar aquest dimecres al matí, segons han confirmat fonts del Cos de Bombers. En el sinistre han mort cinc passatgers, mentre un altre ha resultat ferit molt greu, amb cremades al 70% del cos, i ha hagut de ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.
En l'aeronau hi viatjaven un pilot i un mecànic de l'empresa Heliand, dos empleats d'Ecotècnic que es disposaven a realitzar tasques de sanejament al refugi de Juclar, un guarda del mateix refugi i un fuster que havia de fer-hi petites reparacions. Aquests dos últims eren treballadors del Comú de Canillo. Un dels treballadors d'Ecotècnic és l'ocupant que ha resultat ferit, mentre que els equips de salvament han localitzat hores més tard el cos sense vida de l'altre, que es trobava desaparegut.
En el moment del succés, l'helicòpter traslladava material de manteniment del refugi mitjançant una gàbia penjada d'un cable, segons han explicat dues persones que es troben als voltants de l'indret. D'acord amb aquests testimonis, l'helicòpter duia el cable penjant i aquest s'hauria enganxat a un arbre i, en conseqüència, el pilot hauria perdut el control de l'aparell, que s'ha estavellat.
El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar que la investigació continua oberta i que, de moment, no es pot facilitar la identitat de les víctimes. També ha comentat que es treballa conjuntament amb les autoritats de França i Espanya -països de fabricació i matriculació de l'aparell, respectivament-, per esclarir els fets. Així mateix, ha apuntat que el Govern decretarà en els propers dies un jornada de dol nacional amb motiu del sinistre.
El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets acompanyat per la subsíndica general, Mònica Bonell. El cap de Govern, Toni Martí, i Marc Vila, han abandonat el Consell de Ministres -que s'ha suspès-, per visitar també la zona on ha tingut lloc el succés. Així mateix, hi ha acudit igualment el batlle de guàrdia, Pere Pastor, per tal de dur-hi a terme les investigacions judicials pertinents. Les autoritats s'han desplaçat posteriorment a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on s'ha habilitat un centre d'acollida per als familiars de les víctimes.

En l'aparell hi viatjaven un pilot i un mecànic de l'empresa aeronàutica, dos empleats d'Ecotècnic i dos treballadors del Comú de Canillo

Aucun commentaire: